Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

2011. június 14., kedd

Egy szopival kevesebb

Regőke az elmúlt egy-két hétben, határozottabban pedig az elmúlt 4-5 napban leszokott az esti szopiról. Érdekes és számomra is meglepő, hogy pont arról, hiszen általában úgy tudom, az esti és a reggeli szokott a legtovább megmaradni a babáknál, Marcinál is a reggeli volt az utolsó, előtte az esti. Regőnél viszont ez úgy alakult, hogy amikor apja beteg volt és sokat feküdt, nem vittem be a hálószobába esti szopira, ahol amúgy nyugiban, félhomályban szoktuk kettesben tölteni ezt a pár percet. Azokban a napokban ugyanis laptop, telefon, gyógyszerek, krémek és persze Apa is ott volt a hálóban, ez mind elterelhette a figyelmét. Inkább bementünk a gyerekszobába, gondolván, hogy amíg Marci is pizsamát vesz, hozza a mesekönyvet stb., addig szopizunk. De azt nem vettem számításba, hogy ez is épp elég izgalmas neki, úgyhogy a szoptatás maga csak egy-két percig tart, aztán pár ilyen nap múlva nem is kéri már. Volt még néhány olyan este, hogy nehezebben aludt el, visszamentem hozzá, kínáltam cicivel is, de inkább vizet kért vagy ki akart jönni pár percre. Aztán már nem is kínáltam, és ő se kérte. Az elalvás eddig is úgy volt, hogy szopi és mese után Marcival eldumálgatva a pelusaival, macijával, hüvelykujjával szépen egyedül elalszik, most ebből a körből kimaradt a szoptatás.
Körülbelül egy hétig felébredt éjszaka, pedig már egyre ritkultak az ébredések, szinte minden éjszakát átaludt. Éjjel mindig megszoptattam és aludt tovább. Közben anyukáméknál aludtunk két éjszakát, ott a szokatlan hely is lehetett az ok, de mára virradóra újra átaludta az éjszakát :)
Közben olyan furcsa ezeket leírnom. Mert örülök és büszke is vagyok, de közben szívesen szoptatnék ilyen mennyiségben még sokáig. Másrészt meg annak is örülnék, ha kétéves kora körül, után magától elválasztódna Regő is, elmúlna szépen a maradék két szoptatás is (a reggeli és a délutáni). De szívesen szoptatnék két babát is, de azon aztán már mindenki kiakadna a környezetemben, azt hiszem... nekem meg az nem hiányzik. Olyan ambivalens dolgok ezek...

3 megjegyzés:

  1. Ne foglalkozz azzal, mit gondolnak mások! A lényeg, ami Regőnek, Pöttynek, és neked is a legjobb, úgy legyen!
    Regő ügyes, az a 2 szopi megmaradhat még hónapokig is :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, így lenne meg a két év, ahhoz szeretnék ragaszkodni :) Aztán ha ő akarja, elválasztódhat, de én nem akarom elválasztani...

    VálaszTörlés
  3. "De szívesen szoptatnék két babát is, de azon aztán már mindenki kiakadna a környezetemben, azt hiszem... nekem meg az nem hiányzik. "
    Timi, rád sem ismerek! Szoptass, ameddig Nektek kettőtöknek (hármatoknak) jó, ne foglalkozz senkivel! Hajrá! És örülök az (újra) átaludt éjszakáknak!

    VálaszTörlés