2009. november 6., péntek

Oltás után

Hétfőn megkapta Regő a kéthónapos oltásokat. Kapott pneumococcus ellen is, bár az nem kötelező, de már úgy adják, mintha az lenne. Sírt nagyon, de megvigasztalódott azért hamar. Minden oké vele, ügyes, okos, szép. Kicsit még mindig sárga, de azt mondta a doktornő, ilyen jól szopó babáknál előfordul, hogy ennyire elhúzódik. Beírta a kiskönyvbe, hogy "elhúzódó icterus (igen jól szopik!) :-)

Kisfiam úgy gondolta, hogy már nem szükséges nagyon híznia, hat nap alatt összesen 80-90 grammot gyarapodott, így 6040-6050 grammot mértek. Ez se baj, nem lehet óriás :-)

Az oltás után este kicsit nyűgösebb volt, fürdés után popsiban, levonás után 37,4-et mértünk, nem kapott semmit. Az éjszaka nem volt rosszabb, mint máskor, egy ébredéssel, reggel 37,2, délután is, este 36,1 és azóta már nem is mértük. A keddet szinte átaludta, majd szerdán délután nem volt hajlandó, viszont cserébe szerdán jött a legjobb éjszaka: csak fél ötkor kelt, és utána hétkor! Most már zsinórban vagy négy éjjel csak egyszer kelt. Juhé!

Közben nagy dilemmába estem... ha már oltásoknál tartunk, Marcinál szóba került, hogy beoltassuk-e H1N1 ellen, az iskolából is küldtek papírt, amin nyilatkozni kellett. Alapvetően én nem akartam, de megkérdeztem az apját is. Persze ott ugye orvoscsalád, két orvos, egy orvoslátogató... mindenki ajánlotta. Holott Norbi - az apja - is azt mondta, hogy szerinte is a média fújta fel, beszélt ő is olyan gyerekorvossal, aki nem adja be, Marci gyerekorvosa se ajánlotta, ránk bízta - de őt meggyőzte az apja, az öccse és a barátnője, Helga. Aki héthónapos kismama, magának nem adatja be, bár Czeizel Endre személyes szakmai felelősséget vállalva ajánlja... de az én fiamnak igen. Á, mindegy... kidühöngtem magam, de nem tudtam annyira határozott lenni, megadtam magam, Marci ma megkapta az oltást. Végülis családon belül kapta, nem is tudom, hogy a nagyapjától vagy a nagybátyjától, mindegy. Azt már a mi védőnőnk mondta, hogy ha megkapja, akkor jobb így és jobb előbb, mint az iskolai közös beadatással. Hát így lett.

Ha legközelebb a doktornővel találkozom, mondom neki, hogy szeretném átíratni hozzá Marcit, így könnyebb lesz, egy gyerekorvos a két gyereknek, nem kell Fehérvárra rohanni vele, ha valami van... eddig is csak az apja miatt hagytam az eredeti orvosánál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése