Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

2010. május 25., kedd

2 x 9


Regő Dániel ma lett kilenc hónapos :) a cím kicsit túlzás, mert ugye ő nem töltötte ki a kilenc hónapot odabenn, viszont idekinn már igen, napra pontosan :)
Voltunk méredzkedni is, 8500 gramm, 71,5 centi, 47 centi a fejkörmérete és 46 centi a mellkasa. Jól belehúzott, 440 grammot és 2,5 centit gyarapodott egy hónap alatt. Örültem neki :) Nagyon ügyes, bemutatta a védőnőnek is minden tudományát, ült, állt, mászott és sikongatott. Ez a sikongatás most egy-két hete megy, van, hogy jókedvében is, de gyakrabban panasz vagy elégedetlenség, esetleg anyahiány. Hát, mondjuk jobb, mintha torkaszakadtából bömbölne, de néha fülrepesztő :) Egyre több helyen feláll, még van, amit nem fedezett fel, ami nem is baj, de szék mellett, etetőszék mellett és persze a kiságyban, járóka mellett simán. Mászásban gyorsasági és távolsági rekordokat döntöget :)
Eszik már sokféle gyümölcsöt, zöldséget, gabonát, szinte mindent szeret, és már csak villával töröm össze neki a főzeléket. Olvasztott cseresznyét félben megeszi ügyesen, sőt, tegnap kapott egy fél szemet a fáról is :) Tegnap kapott először főzelékben vöröshagymát.
Ma láttam először, hogy tapsolni próbált, aranyosan nem találta el egyik kezével a másikat, de a mozdulat egy az egyben az volt :)
Ja és el ne felejtsem, rohamosan nő a haja! Most körberöhögnek a tényleg nagy hajú kisbabák anyukái, de hintázott, és lobogott a haja a szélben, meg tényleg napról napra nő, és ez nekem olyan újdonság, Marcinak kétévesen volt ekkora haja :)

2 megjegyzés:

  1. Regő hihetetlenül ügyes, szép, és fejlett! Szerintem hozzáedződött az egyévesekhez, akikkel hébe-hóba találkozik! ;)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen, az ő nevében is :)

    VálaszTörlés