Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

2010. május 26., szerda

Nagy pünkösdi kirándulás

Nagyon jó kis hosszúhétvégénk volt :) Pénteken kezdtük, mentünk Ságvárra anyuékhoz, odajöttek a tesómék is a két kisfiúval. Szombat délelőtt bementünk Siófokra hajóállomáson, mólón sétálni, Dédipapát elvinni ebédre, még fagyiztunk is.

Ekkor láttuk, hogy Pünkösd alkalmából akciós a sétahajózás, úgyhogy vettünk is délutánra jegyeket, és ebéd meg alvás után visszamentünk sétahajózni. Nagyon szép volt, mindegyik gyereknek nagyon tetszett.



Utána még játszótereztünk, Regő aludt a babakocsiban, majd amikor újra hazamentünk Ságvárra - egy újabb fagyi után :) - a nagyszülők még elvitték Marcit és Bencét sárkányt eregetni.
Vasárnap reggel korán keltünk, és elindultam Regővel haza Úrhidára az apjáért, meg csomagokat kitenni, és következett eddigi élete legnagyobb kirándulása: Gyűrűfűre utaztunk. Ez Szigetvár közelében egy korábban kihalt falu, amit egy alapítvány és valami újba kezdő emberek keltettek életre: ökofalut alakítottak ki. A Tündérmajor nevű juh- és kecskefarm nyílt napjára mentünk, mert anyukámék is készítenek kecskesajtot, és kíváncsiak voltak, mások hogyan csinálják, és hívtak minket is. Marcit ők vitték Ságvárról, ott találkoztunk.



A hely a Dél-Zselicben gyönyörű, világtól elzárt, dimbes-dombos, a dombokon tanyák, körben pedig mindenfelé állatok legelésznek. Jól éreztük magunkat, én főleg Regővel sétálgattam, hol ebbe, hol abba hallgattam bele, Péter a házigazdát hallgatta és követte mindenhova, Marci gyerekekkel ismerkedett, Regő aludt, játszott, evett, nagyon ügyes volt. Az utat is elég jól bírta, az utolsó órában kezdett sikítozni, dehát ez teljesen érthető egy ekkora gyerektől, aki reggel nyolctól este hétig úton vagy idegen helyen van.
Kis hétfő délelőtti pihenés után aztán délután ismét felkerekedtünk, és barátokhoz mentünk Újpestre, ahol Regő egy két és fél és egy ötéves kislánynak udvarolhatott :)
Ma pedig, most már hivatalosan is, tapsol! :)

2 megjegyzés: