Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

2010. július 25., vasárnap

Tizenegy hónapos

Regő Dániel ma 11 hónapos lett, hihetetlen, hogy egy hónap múlva egyéves :) Lássuk az aktuális beszámolót:
Alvás: nappal újra visszatért a három alváshoz, pedig egyszer már majdnem átállt a kettőre. Szerintem a kánikula miatt, mert hidegfrontos napokon megint tovább bírja ébren, például ma is. Ha háromszor alszik, az úgy néz ki, hogy hajnalban kel, 6 körül, 8-fél 9-től alszik kb. 11-ig, majd déltől kettőig kb, és akkor fél négy felé megint álmos lesz, és ötig alszik. Éjjel változó, a két ébredés a minimum, de mostanában 4-5 a standard.
Evés: a kánikulában rosszabbul is eszik, nem voltam benne biztos, hogy azért, de a hidegfrontos napokon megint megeszi a normál adagját, ami olyan 180 gramm körüli. Háromszor eszik, reggel fél nyolc körül margarinos kenyérkatonákat, tizenegy tájban főzeléket és délután fél négy felé anyatejes gabonakását gyümölccsel. Plusz amikor jön és kunyerál :) például amikor én kávézom, kap egy Hamlet szeletet, vagy megint pár kocka kenyeret, de ez nem mindennapos, és nem is egy komoly étkezés. A napokban be akarom vezetni a negyedik étkezést, a vacsorát. Újdonságok voltak: margarin épp 10 hónaposan, pulykamell a keresztelőn, kukorica először dara formájában, majd szemek a főzelékbe keverve, tészta, fehérrépa, ringló, zöldbab, paradicsom és uborka reszelve, főzelékbe keverve. Kicsit visszafelé fejlődtünk, mert a főzelékből Regő kikotorja, ha egyben maradt zöldségdarabkákat talál, és a gyümölcsöt se szívesen eszi darabolva, pedig korábban ez már ment. Úgyhogy megint pürésítek. Viszont a kenyeret, kiflit, Hamletet  szívesen és ügyesen megeszi, és ha a kezébe nyomok egészben egy gyümölcsöt vagy paradicsomot, azt is rágcsálja egy ideig. Inni csak vizet iszik, ügyesen, pohárból.
Mozgás: arról beszámoltam a napokban :) újdonság még a bútorok mellett kapaszkodva oldalazás is. Ja, meg az egyedül, kapaszkodás nélkül megállás pár másodpercre!
Egyéb fejlődés: Regő integet egy pár napja :) meg úgy nyiladozik a kis értelme, látszik, hogy egy csomó mindent megért, és a maga módján kommunikál. Odarikolt valamelyikünknek, sikít, ingatja a fejét, bohóckodik, tapsol. Nagyon aranyos :) Határozottan mutatja az inni babajelet, ez most a kánikulában egyértelművé vált. Írtam a dolgok aprólékos vizsgálgatását is. A napokban érdekelte először, hogy képeskönyvet nézegettünk, és nem sokkal utána önállóan is nézegette az egyik könyvét, ennek nagyon örülök, úgy vártam már, és úgy szeretném, hogy ő is annyira szeresse a könyvet, mint az egész család! Ja, és pár napja azt mondta, hogy apa :) igaz, nem az apjának, hanem engem utánozva, szóval nem jegyzem még fel, mint első szót, de akkor is :) és azóta is mondta vagy kétszer-háromszor.
Súly és egyéb adatokat kedden tudok hozni, akkor megyünk védőnőhöz mérésre.

2 megjegyzés: