Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

2010. november 22., hétfő

Ságvári hétvége mézeskaláccsal

A hétvégét megint Ságváron töltöttük a szüleimnél. Péntek délután mentünk el a fiúkkal, és apránként lettünk egyre többen: a nővéremék a két gyerekkel szombat délelőtt érkeztek, a húgomék vasárnap. Ez így jó volt Regőnek, mert először nagyon nem tudta, hol van, és a mama kezében is sírt az első pillanatban, de pár perc után feloldódott, és már mondta is neki, hogy mama :) sőt, még péntek este megtanulta a papát is. Péntek éjjel rettentő rosszul aludt, másfél óránként ébredt, és volt, hogy vissza sem akart aludni. 3-4 foga is jön egyszerre, meg a saját ágyát is hiányolta, gondolom. Túléltük, és a nappali alvás is segített, bár az is rövidebb volt, mint itthon.
Délelőtt megjöttek Ancsáék, és a fiúk különféle kombinációkban nagyon jól eljátszottak, kicsik egymással, nagyok egymással vagy mind a négyen. Márk és Regő között gyakorlatilag eltűnt a hat hét korkülönbség, ugyanazokat csinálják, okosak, ügyesek, aranyosak. 
A hétvége fő attrakciója a ságvári közös mézeskalácssütés volt. Már hagyomány a faluban, hogy az első adventi vasárnap előtt összegyűlik, akinek kedve van, és együtt sütik a mézeskalácsot. Marci és Bence előbb elmentek Mamával, és mire mi a délutáni alvás után megérkeztünk, nagyon sokat dolgoztak:

Regő először itt is nehezen oldódott fel, csak karban akart lenni. Kapott uzsonnát dobozból, aztán odatoltam egy széket az asztalhoz, és együtt dolgoztunk. Nekem volt a legügyesebb kis segítségem a mézeskalács-készítők között, de főleg a legaranyosabb :)


Miután ezt megunta, már bátrabb volt, és szívesen szaladgált az asztalok körül. A rendezvény a ságvári kultúrházban volt, itt van egy kis színpad, és még karácsonyfát is állítottak fel, Regő sokat bohóckodott a színpadon és a fa körül:


Már sötétben, öt óra után mentünk haza, jól elfáradtak a gyerekek, Regő jobban is aludt éjjel. 
Vasárnap, amikor már az egész család összegyűlt, remek alkalom volt arra, hogy megünnepeljünk mindenkit, akinek október második felében és novemberben volt szülinapja, névnapja. A húgomat, Ágit már emlegettem itt, ő 25 éves lett, a párja, Gábor 31, és ehhez még hozzájött Marci névnapja, úgyhogy volt torta, süti, ajándék, nagy családi ebéd. Marci számára ez az autók hétvégéje volt: kapott távirányítós autót, Hot Wheels kisautót, legóautót, sőt még Bence is teherautót rajzolt neki. Isten éltessen mindenkit!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó hétvége lehetett! Isten éltessen minden születés- és névnapost! És valóban Neked volt a legaranyosabb kiskuktád! :)

    VálaszTörlés