Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

2011. január 25., kedd

Regő tizenhét hónapos

Ez az egyik utolsó ilyen havi beszámoló, hiszen Regő a következő hónapban másfél éves lesz, és onnantól majd ritkábban írok összefoglalót. Hihetetlen, hogy hogy elrepült az idő :)
17 hónaposan Regő 10,7 kg és 81 centi. 35 dekát gyarapodott és egy centit nőtt az elmúlt hónapban, ami nagyon jó, rég nem produkált ilyen hízást, ideje volt egy kis súlyt újra magára szedni :). 15 foga van, a tizenhatodikat iszonyatos mennyiségű nyálömlés jelzi. A lába még mindig 21-es :)
Alvás: nappal ugyanaz, mint eddig, délelőtt és délután is másfél-két órát alszik. Nem tudom, mikor áll át az egy nappali alvásra, nyárig nem is bánom, jó ez így. Az éjszakák most éppen romlottak az előző hónaphoz képest, amit én a fogzás számlájára írok, mert decemberben, amikor volt néhány nap szünet két fog között, előfordult, hogy 7 órát is aludt egyben, most viszont három-négy ébredés van meglehetősen hosszú szoptatásokkal, és sokszor, amikor azt hiszem, már letehetem, az ágyban újra sírni kezd. De örömmel tapasztalom magamon, hogy még mindig meg tudom látni a csodát, a boldogságot a virrasztásban, amikor a kisbabám éjjel szopizik vagy elalszik a karomban, és semmi másra nincs szüksége.

Evés: nem mertem korábban írni, nehogy elkiabáljam, de most már a súlygyarapodáson is látszik, decemberhez képest nagyon sokat javult Regő étvágya! Amikor karácsony után meggyógyult, voltak olyan napok, hogy szinte habzsolt, már féltem, hogy a decemberi diétázás után most meg túl sok lesz. Aztán visszaállt egy normális szintre, és bizonyos mértékig megmaradt a rapszodikussága - válogatóssága - is, de végre eszik :) Szereti a lekváros kenyeret, a sajtot, a rizs hússal maradt sláger, szereti a tejtermékeket, tejet még csak pár kortyot kapott, ami Marci poharában maradt, és megihatta, de tejes ételt kap. Új étel volt ebben a hónapban a hal. Hát igen, egyre kevesebb az újdonság, hiszen már majdnem mindent eszik. Nagyon ügyesen és önállóan iszik pohárból, a kanállal evés pedig úgy megy, ha tele a kanál, meríteni nem igazán sikerül. Persze mártogatja az ételbe a kanalat, és ami rákerül, azt lenyalja, de azért ez még nem az igazi :) A szoptatások nem változtak, minden alváshoz van egy, és reggel ébredés után is, plusz persze éjszaka.

Beszéd: egyre látványosabban ért meg mindent, kis utasításokat, amiket meg is csinál, persze a "nem szabad" nem tartozik mindig ezek közé, de nem lehet panasz Regőre. Próbál utánozni, és lassanként egyre több szót mond, persze amit utánoz, az nem válik azonnal a szókincse részévé. Tegnap például gyanús szagokat éreztem a pelenkája irányából, kérdeztem, Regő, büdi vagy? Mire azt válaszolta, bübiiii :) nagyon édes volt. Sose szoktam így kérdezni, nem hallotta még a büdi szót szerintem. :) Majd megpróbálom egy külön bejegyzésben összeírni a szókincsét, nem túl sok teljesen kiejtett szót mond, de sok szótagot vagy saját kitalálású szót, és rengeteg állathangot utánoz.

Játék, aprómozgások: Regő szerintem nagyon ügyes, már amennyire emlékszem az ilyen korú Marcira. Úgy játszik az ő játékaival, hogy csak lesek. Mostanában nagy kedvenc az autózás, Regőnek most már vannak saját külön Hot Wheels kisautói is, bár nekem fogalmam sincs, melyik autó melyik fiúé, talán Marci tudja :D  Ügyesen teszi az autókat az autópálya különböző részeibe, elindítja őket, megnyomja a megfelelő gombokat. Nagyon szereti még a kockákat, a golyóhúzogató játékot és a labdákat. Ügyesen olvassa, nézegeti a könyveket, lapoz, a puha lapú könyvet sem tépi már. Pohártornyot épít, és kockából is néhányat egymásra tud tenni. Szeret fürdés közben a vízzel is játszani, és különféle anyagokat tapogatni, ha alkalma van rá, kavicsokat, földet, homokot előszeretettel simogat. Marcival nagyon jó testvérek, imádják egymást, és Marci igazán nagyon szépen bánik vele, bevonja a játékába és nem haragszik nagyon, amikor Regő elront valamit, olvas neki, ha kell, eteti, vigyáz rá, játék közben is ösztönösen. Öröm nézni őket, még mindig. 

2 megjegyzés:

  1. De jó, hogy Marci ennyire szereti! Regő sokat fog tanulni tőle! :) Jó volt olvasni az összefoglalót, nagyon ügyes a kisfiad! Meg persze a másik is. :)

    VálaszTörlés