Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

2011. január 15., szombat

Regő, a Véreskezű

Tegnap este megjártuk Regővel az ügyeletet. Olyan szerencsétlenül sikerült hasra esnie szaladgálás közben, hogy a felső fogaival felsebezte az alsó ajka belsejét. Ömlött a vér, volt nagy sírás, és bár volt már máskor is hasonló esés, fog által okozott sérülés, de ennyi vér ilyen sokáig még nem, úgyhogy Péter felhívta a doktornőnket, aki jobbnak látta, ha bemegyünk az ügyeletre, nézzék meg és ha kell, lássák el a sebet. Abban sem voltam biztos, hogy nem kell összevarrni, nagyon ronda seb. Még amikor elindultunk, akkor is vérzett, úgyhogy Regő véres textilpelenkával a nyakában és véres kézzel érkezett az ügyeletre, itt kapta várakozás közben a Véreskezű Eduárd ragadványnevet :)
Az autóban már kezdtünk megnyugodni, látszott, hogy nem lesz nagyobb baj, már jókedvű volt, dumált és nézegetett kifelé, nézte a fényeket és az autókat. Az ügyeleten is érdeklődve nézett körül, megállapíthatta magában, hogy most elhoztuk valami érdekes helyre vacsora előtt, csak remélte, hogy nem helyette :) Ő bírta legjobban a várakozást, mi Péterrel eléggé kiakadtunk, hogy az ügyeleti pultnál nincs senki, de egy csengő sem, és a gyerekosztályról sem jön át senki félórán át. Mi van, ha tényleg sürgős ellátást igénylő gyerekkel érkezünk? Ez az első csalódásom a fehérvári kórházzal kapcsolatban, eddig mindennel nagyon meg voltam elégedve.
A lényeg, hogy végül megvizsgálták Regőt, és nem kell vele semmit csinálni, se varrni, se olyan sebgyógyító szert nem tudnak adni, amit ne nyalna le vagy köpne ki azonnal, tehát nem hatna, viszont fájdalmat okoznánk neki. A saját nyála és az anyatej fogja meggyógyítani, de azért Arnicát hozunk ma délelőtt a patikából. A fotón látszik, mennyire duzzadt az ajka (ez már ma reggeli fotó) és ha megnézem a sebet, összerándul a gyomrom... Agyrázkódásra vizsgálták még, és ijesztettek kicsit egy 24 órás megfigyeléssel, de szerencsére az ügyeletvezető nem tartotta indokoltnak - én sem, nem magasról esett le, és semmi arra utaló tünete nem volt. 
Az éjszaka nagyjából úgy telt, mint az előző, annyi kivétellel, hogy 10 óra felé nem tudott visszaaludni az első ébredéséből, kicsit üldögélt az ölemben és látszott, hogy nem érzi jól magát, nyafogott, de álmos volt, így kapott Nurofent, hátha fáj a szája, és azért nem tud aludni. Sokat szopizott, nagyon nyálzik, de jókedvű, jó étvágyú. :) Soha nagyobb bajjal ne kelljen kórházba mennünk!

3 megjegyzés:

  1. Jaj, a kis drága! Szerencsére nem törént nagyobb baj, a kis szája meg meggyógyul hamar!

    VálaszTörlés
  2. Jobbulást neki ilyenbalesetünk nekünk is volt sajna...Szerencsére hamar meg gyógyul bár néh kisit csípte pár kaja a száját.
    Puszi neki!

    VálaszTörlés
  3. Szegény kicsi Regő, sajnálom a balesetet, és gyors gyógyulást kívánok! Sárának is volt hasonló, csak neki a felső ajkán, a testvére névnapjának előestéjén, így a vendégek azt is gondolhatták másnap, hogy verjük a gyereket. :D De hamar elmúlt neki, a duzzanat szinte egy nap alatt, a véraláfutás (mert neki az is volt) ott volt egy darabig, de az sem túl sokáig. Puszild meg helyettem is! :)

    VálaszTörlés