Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

2010. november 13., szombat

Kísérletek gyümölcsre

Írtam, hogy mostanában Regő nemigen akar gyümölcsöt enni. Vettem két őszibarackot, gondoltam, hátha pont az én fiam ínyenc, és novemberben szeretne barackot enni. Meghámoztam, feldaraboltam, elővettem négy kis tálkát, és a következőket tettem:
  1. Egy tálkában hagytam nyersen, kockára vágva a barackot. Erős fejcsóválás, fujj, vidd innen arckifejezés. Oké, nem erőltetjük.
  2. Egy másik tálka tartalmát villával összetörtem. Hm, hát ez olyan lekvárszerű, kóstoljuk meg! Megnyalja, majd fejrázás és tiltakozás. Jöjjön a harmadik.
  3. A harmadik adagot nagyon fantáziadúsan kis vízzel, mézzel és gyömbérrel megpároltam. Külön ravaszság lett volna a méz bevezetése ebben az akcióban. Regő szájába semmi nem került belőle.
  4. A negyedik tippem lett volna a joghurtos barack, de ebben a pillanatban rájöttem, hogy mégsincs itthon joghurt. Így negyediknek az önállóság varázsát választottam: Regő elé tettem a barackot, és én is leültem vele uzsonnázni. Mindent kért: kenyeret, vizet, üres poharat, csak épp a barackot nem.
Végeredmény: Regő : barack 4 : 0, meggylekváros kenyeret uzsonnázott. Én őszibarackot...

4 megjegyzés:

  1. Szia Timi! Az én kétévesem sem szereti nagyon a gyümölcsöket. Az hozott áttörést ebben az ügyben, amikor süteményekben kapta: merthogy nagyon édesszájú, és a sütit azért nem köpte ki akkor sem, ha gyümidarabot érzett benne.

    VálaszTörlés
  2. Eszter, köszi, ez jó ötlet, ki fogom próbálni a gyümölcsös kekszeket! De valahogy azért jó lenne visszaszoktatni a friss, nyers gyümölcsre is. Cseresznyét, meggyet, szilvát, szőlőt ette, amikor szezonja volt, és addig nem is kapott almát, körtét, banánt, aminek viszont most van...

    VálaszTörlés
  3. A gyümölcsök nálunk sem nagy kedvencek sajnos. Összetörve, joghurttal keverve igen, de magában nem. Borcsi ügyesen eszi a banánt, ha a kezében van és haraphatja, és már Sára is kezd rászokni erre. Almadarabokat, körtét is szoktak kapni, az is elég jól fogy. A narancsnak csak a levét szívják ki, a többit meghagyják. És azt hiszem, ennyi... Nyáron nagyon szerették a szilvát majszolni, de most az nincs.

    VálaszTörlés
  4. Na nálunk se alma, se körte, se banán... Körte befőttben elment, banán egyszer joghurtban, azóta sehogy. Alma sehogy, narancsnak csak a leve. Nyári gyümölcsöket Regő is nagyon szerette, meg kéne valahogy szeretnie a télieket is...

    VálaszTörlés