Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

2010. november 10., szerda

A sajt meg a tej

Először is szeretném lekopogni, hogy Regő jól van! Lázas nem volt szombat óta, hőemelkedéses utoljára hétfő este egy picit, így ma már mentünk reggel Marcival sétálni az iskolába, nagyon hiányzott már. 
Amiről most szerettem volna írni, az az, hogy ma nagy esemény történt: bevezettem Regőnek a tejet. Egyelőre forralva, főzve: tejberizs formájában, üresen, kakaó vagy bármi más "feltét" nélkül. Azért nagy esemény ez, mert ő pici korában érzékeny volt az anyatejen keresztül a tehéntejfehérjére, így eleinte én is tejmentes diétán voltam, majd ezt fokozatosan elhagytam, akkor már nem volt gond, viszont ő nem kapott tejterméket egyéves koráig. Azután kezdtem a joghurtot, majd a kefirt, túrót, tejfölt és végül a sajtot adni neki. Mindegyiket nagyon szerette, de eleinte a hőkezelés nélkül adott joghurttól bukott - ha főzelékbe, kásába tettem, akkor nem. Apránként jutottunk el a többi tejtermékig, és jelenleg tünetmentesen fogyasztja őket, persze nem túl sokat egy nap, és rendületlenül szopizik is.
Sajtot az elmúlt hónapban adtam neki eddig egyszer, reszelve és a margarinnal eldolgozva kentem a kenyérre, hát akkor épp nem volt oda érte, nem erőltettem. Viszont valamelyik este gondoltam egyet, és megpróbáltam simán kis kockákra vágva kínálni, hát csak lestem, ahogy falta és kérte még, még :) A fotón nem is látszanak a sajtkockák, mert mire villant a vaku, már csak a kenyérfalatok maradtak mellette :) Másnap megismétlődött a lelkesedés.
Sokszor eszi már azt, amit mi, ritkán főzök külön, csak neki. Ma bableves és tejberizs volt, és a levesből éppen csak hajlandó volt egy kicsit megenni. Így aztán gondoltam egyet, és megkínáltam tejberizzsel. Szerette :) és eddig se kiütés, se hasmenés, semmi nem jelentkezett. Nagy projekt letudva :) Még a tejszín és a vaj van vissza a tejtermékek közül.
Hadilábon állunk viszont sajnos a gyümölcsökkel. Kevés az, amit csak úgy, nyersen, falatokban elfogad. A banánra rázza a fejét, az almát minden formában kiköpi. A meggyet legutóbb elfogadta kásában, a körtét befőtt formájában, de ma azt is kásában akartam kínálni, nem kellett. A narancslevet szereti, de magát a narancsot nem eszi meg. Hiszek abban, hogy egy gyerek tudja, mi kell neki, és ösztönösen azt eszi, de azért ez remélem, változik majd... Hús és kenyér bezzeg minden formában jöhet :)

7 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy jól van Regő :) Édes, ahogy koncentrál az evésre.
    Cseréljünk! Küldünk gyümölcsevő kedvet, Ti meg küldjetek főzelékevő kedvet :)

    VálaszTörlés
  2. Hát, abból sincs mostanában túl sok :) Hús-, rizs- vagy tejtermékevést nem lehetne gyümölcsre beváltani? :)

    VálaszTörlés
  3. No, nálunk meg csak a gyümölcsök mennek és a pörkölt :D

    VálaszTörlés
  4. Hús,rizs és tejtermék nálunk is megy :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon ügyes Regő, és tök jó hogy semmi baja nincs a tejtől! És persze nem is lesz :) A gyümölcsöket meg majd idővel megkedveli ;) Nagyfiadnak Boldog Névnapot! Puszi, Bubu és Dávid

    VálaszTörlés
  6. Bubu, köszi! :)
    Móki, akkor nem tudom, mit cseréljünk, ingyen nem adtok gyümölcsevő kedvet? :)
    Emi, Tőletek nem kérek, örülök, hogy egyáltalán az megjött Marcipánnak :)

    VálaszTörlés
  7. Örülök, hogy minden rendben van a tejtermékekkel, nem okoztak kiütést vagy más gondot. A sajt nálunk is nagyon menő, főleg Sáránál, ugyanúgy kicsi kockákra vágva, mint nálatok. Ha sajt van az ennivalóhoz, akkor mást nem is kér. :) De a hús is menő, viszont az is magában. Borcsi más, ő kb. mindenevő. Látszik is! :D

    VálaszTörlés