Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

2010. június 5., szombat

Regőnap

Ma van az én szépséges kisfiam első neve napja  :) Megérdemli, hogy ebből az alkalomból elmeséljem, hogyan is kapta különleges, ritka és szép nevét.
A Kismama újságban van egy rovat, a lap elején bemutatnak egy kismamát, a lap végén pedig már a babájával együtt szerepel. Ebben a rovatban láttam először egy Regő babát, itt találkoztam először ezzel a névvel. Nagyon megtetszett hangzásra is, jelentésre is, és az ott látott Regő baba egy olyan nagy hajú, fekete kisfiú volt, amilyennek én a párom gyerekét képzeltem. Akkor gondoltam először arra, hogy ha lesz még egy kisfiam, Regő legyen. De amikor őt vártuk, és komolyan téma lett a névválasztás, csak emlegettem ezt a nevet, hogy milyen szép, de nem gondoltam komolyan, hogy így hívjuk, a ritkasága miatt. Ha megkérdezték, mi lesz a neve, ha fiú lesz, azt mondtuk, Dániel. Aztán felmerült a második keresztnév kérdése. Szerettem volna két nevet adni neki, nekem is kettő van és szeretem, Marcinak is szerettem volna már, de az ő apja ellenezte. Péter egyetértett, én javasoltam a Tamást második névnek, apukám után, de az nem tetszett neki más, kellemetlen emlékű ismerősök miatt. Akkor felvetettem a Regő nevet, mondtam, hogy ez a szívem csücske, második névnek miért ne lehetne. Megegyeztünk a Dániel Regő névben. Aztán addig-addig ízlelgettük, fontolgattuk, míg végül megfordult a két név, így sokkal jobban hangzik kisfiunk teljes neve: László Regő Dániel. És tényleg egyéni, nekünk fontos, hogy magyar, és szép a jelentése is: a regős szóból ered, az egyik féle utónévkönyvben azt a jelentést olvastam, hogy "sámán vagy táltos, aki dallal és tánccal szórakoztatja  a többieket". Énekelünk, zenélünk is sokat neki, vele - a név kötelez :)
A nagyszülők részéről volt egy kis ellenkezés, de most már mindenkinek ő a világ legszebb - és legszebb nevű - Regője :)

1 megjegyzés: