Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

2010. augusztus 3., kedd

Siófok

Aki még nem tudná kedves olvasóim közül, annak most mondom, hogy eredetileg én siófoki lyány lennék ám. Ott nőttem fel, és nagyon szerettem. A szüleim 2006-ban költöztek Ságvárra, itt aztán igazi falusi életet élnek, baromfit, nyulat, csüngőhasú malacot tartanak, és főleg sok kecskét, a tejből pedig sajtot készítenek. A nap első felében csak itthon voltunk, Marcival társasoztunk, Regővel megnéztük az állatokat: 
 

Délután, miután Regő aludt, bementünk a gyerekekkel Siófokra sétálni, fagyizni, nézelődni, játszóterezni. A következő képeket látható gyönyörű parkot ma Jókai parknak hívják - már jó pár éve így van ez, régebbi siófokiak tudják, hogy olyan húsz éve még Dimitrov park volt a neve. Akkor is szép volt, hatalmas fenyőkkel, kavicsos sétautakkal, egy faragott fa játszótérrel és néhány régi műemlékkel. Azóta viszont gyönyörűen felújították! Vannak fiatal fák, új sétautak, de sok megmaradt a régi kavicsosakból is. Építettek két játszóteret a park két végében, és egy gyönyörű japánkertet is kis tóval, fahíddal. Sétáltunk itt is, és a tóparti Rózsakertben, fagyiztunk, megnéztük a hajóállomáson a hajókat, és végül játszótereztünk, sok szöveg után íme a képek:
Marci és Regő a japánkerti tó partján:
 

Pagoda:

A Balaton a Rózsakertből, és Marci, akit kifogtak a balatoni halászok:
 

Marci Krúdy Gyulával a postakocsiban:
 

Játszótéren:
 
 


És hogy milyen szép és jó a parkban:

2 megjegyzés:

  1. Tök jó képek!
    Én sokszor voltam Siófokon, de ezt a parkot nem ismerem. Merre van, Timi?

    VálaszTörlés
  2. Mártírok útján, ha a hajóállomástól mentek a szállodasor felé. Vagy a Kálmán Imre sétánytól le a part felé. Vagy hogy mondjam :)

    VálaszTörlés