2010. augusztus 3., kedd

Siófok

Aki még nem tudná kedves olvasóim közül, annak most mondom, hogy eredetileg én siófoki lyány lennék ám. Ott nőttem fel, és nagyon szerettem. A szüleim 2006-ban költöztek Ságvárra, itt aztán igazi falusi életet élnek, baromfit, nyulat, csüngőhasú malacot tartanak, és főleg sok kecskét, a tejből pedig sajtot készítenek. A nap első felében csak itthon voltunk, Marcival társasoztunk, Regővel megnéztük az állatokat: 
 

Délután, miután Regő aludt, bementünk a gyerekekkel Siófokra sétálni, fagyizni, nézelődni, játszóterezni. A következő képeket látható gyönyörű parkot ma Jókai parknak hívják - már jó pár éve így van ez, régebbi siófokiak tudják, hogy olyan húsz éve még Dimitrov park volt a neve. Akkor is szép volt, hatalmas fenyőkkel, kavicsos sétautakkal, egy faragott fa játszótérrel és néhány régi műemlékkel. Azóta viszont gyönyörűen felújították! Vannak fiatal fák, új sétautak, de sok megmaradt a régi kavicsosakból is. Építettek két játszóteret a park két végében, és egy gyönyörű japánkertet is kis tóval, fahíddal. Sétáltunk itt is, és a tóparti Rózsakertben, fagyiztunk, megnéztük a hajóállomáson a hajókat, és végül játszótereztünk, sok szöveg után íme a képek:
Marci és Regő a japánkerti tó partján:
 

Pagoda:

A Balaton a Rózsakertből, és Marci, akit kifogtak a balatoni halászok:
 

Marci Krúdy Gyulával a postakocsiban:
 

Játszótéren:
 
 


És hogy milyen szép és jó a parkban:

2 megjegyzés:

  1. Tök jó képek!
    Én sokszor voltam Siófokon, de ezt a parkot nem ismerem. Merre van, Timi?

    VálaszTörlés
  2. Mártírok útján, ha a hajóállomástól mentek a szállodasor felé. Vagy a Kálmán Imre sétánytól le a part felé. Vagy hogy mondjam :)

    VálaszTörlés