Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

2010. szeptember 5., vasárnap

Napirend

Előrebocsátom, hogy a kis betegeim jobban vannak :) Regő már nem lázas, és jobban alszik, étvágya kicsit kevesebb, és nagyon taknyos még mindig. Marcival mintha mi se történne, eleven, jól van, csak taknyos és köhög.
Már egy ideje fogalmazgatok magamban egy napirendről szóló bejegyzést, mert amióta megvan a két alvás, olyan szépen beálltunk. Plusz belejön még az iskola, de az csak szabályozza a reggeli kelést, így az is rendszeres lesz. Szereti a Szűz lelkem - és biztos Regőé is, az övé is az :) Persze az iskola még csak három nap volt, és rögtön betegség jött, de a doktornő szerint ha nem lázas Marci, mehet iskolába, szóval folytatjuk az eddigi rutint.
Tehát iskolai napokon fél hétkor kelünk, Regő szopizik, Marci öltözik, Regőt is öltöztetem, és reggeliznek, Regő margarinos vagy tegnap óta már lekváros kenyeret is. Utána mindkettőnek mosakodás, Marcinak tízórait készítek, és ha mindenki egészséges és nincs rettentő idő, akkor fél nyolckor együtt elsétálunk az iskolába. Ha szükséges, ilyenkor még a boltot, postát is elintézem. 
Ha hazaértünk, Regő kilenctől tizenegyig alszik körülbelül. Kilenc tájban általában álmos is, de én is igyekszem figyelni, hogy letegyem, mert ha átesik a holtponton, nehezebben alszik el. Én ilyenkor reggelizem, főzök, netezek, házimunkázom, mikor mi. Marcinak két nap négy, két nap öt és pénteken három órája van, így hétfőn-kedden délben, szerdán-csütörtökön egy óra körül, pénteken 11 előtt itthon van, itthon ebédel. Ez még ebben a három napban nem alakult ki teljesen, és a mi éhségünktől és Regő ébredésétől is függ, de igyekszünk megvárni az ebéddel. Regő ebédje általában húsos főzelék, de egyre inkább közelít a saját ebédünk felé. Igyekszünk együtt enni hárman, és amiből lehet, abból már ő is kap. Délelőtt nem megyünk már sehova, ha nem nagyon muszáj, szeretem, ha nyugodtan alhat, akkor az egész napja jól van megalapozva.
Ebéd után Marci leckét ír, én elmosogatok, ilyesmi, Regő játszik, a lábam körül sertepertél, "segít". Kettő körül álmosodik el újra, akkor megint lefektetem, és másfél-két órát alszik. A szoptatások már valahogy maguktól átkerültek inkább az alvásokhoz, mint az evésekhez, így szopik a reggeli ébredéskor, a két nappali alvás előtt és este, meg egyéb nyűgösségek, elesések esetén. Amikor lefekszik, kávézom, Marcival játszunk, bepakolunk a táskába. Ha mennünk kell valahová, inkább a délutáni alvást bolygatom, de legjobb, ha csak azután megyünk. Fél négy-négy körül uzsonnázik joghurtos, gyümölcsös kását, utána ki szoktunk menni a kertbe, hogy meddig, az időjárásfüggő. Jól eljátszik, mászik, hintázik, idebent lépegetést gyakorol. Fél hat-hat körül kezdődik az esti nyűgösség, fáradtság, hat tájban kapnak vacsorát a fiúk - Regő ebéd- vagy uzsonnamaradékot, vagy margarinos kenyeret -, közben általában apa is hazaér, készít fürdővizet, és fél hét körül már fürdés van. Kicsit korai, tudom, de mindennel együtt így jutunk el oda, hogy nyolckor ágyban vannak a gyerekek, ami, az a tapasztalatom, még Marcinak is kell, nemhogy Regőnek. Pláne nekünk, szülőknek az a néhány egymásra szánt esti óra. :)
A fürdés általában átfedésben zajlik, Marci később ér oda, mint Regő kicsit pancsolnak együtt, aztán Regőt kivesszük, Marci megmosdik és fogat mos egyedül ügyesen. Közben Regőt apa pelenkázza, öltözteti, majd áthozza a hálószobába szoptatásra. Utána elbúcsúzunk a szép sárga fényű kislámpától, altatódallal lefektetem Regőt, és megvárjuk Marcit. Mióta Regő örökmozgó, már nem úgy megy, hogy fekszik a kiságyban és meghallgatja Marci meséjét :) kiveszem, mászik a szobában pizsamában, fel Marci ágyára, ölünkbe, onnan le és vissza, és próbálja lenyúlni a könyvet :) eközben én mesélek Marcinak, aki kurjongat és nevet, én jól elfáradok :) de remélem, ez segít Regőt is könyvmollyá nevelni. Mese után a fiúk szertartásosan összepuszilják egymást, aztán Regőt visszafektetem, mindenkit betakarok, és általában alvás van, Marci még olvas egy kicsit kislámpával, másik könyvet, mint amit én mesélek. Jó éjjeleken két ébredés van, és Regő szopival visszaalszik, majd fél hétkor kezdődik elölről a menet. Igazából hétvégéken sincs sok változás, csak ha van valami program, illetve talán sikerül majd néha tovább aludni reggel :)

1 megjegyzés: