Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

2010. szeptember 1., szerda

A nyár utolsó és az ősz első napja

Tegnap, a nyár utolsó napján Marcival együtt Szigetszentmiklósra kirándultunk Gyöngyihez. Jött még Szofi Csanival, Annus Izával és a pocakban Nikivel, Anikó Blankival, Barbi ezúttal gyerek nélkül, és persze ott volt Gyöngyi az ő Marcijával, meg a pocakban egy kis titokkal :). Mi voltunk az elsők, mert én 9 körül szeretek elindulni, akkor kezdődne itthon is Regő alvása, így alszik végig az autóban. Az időjárás nem ismeri a naptárt, 12-13 fok volt, borús és helyenként esős is, hazafelé konkrétan szakadó eső. De ne szaladjunk ennyire előre. Nagyon jól éreztük magunkat, a gyerekek meglepően jól elvoltak, még Marci volt a leghangosabb, a csajok csak lesték a tempóját, a mozgásigényét meg a szövegét. Sokat dartsozott, felváltva bízott meg valakit a pontszámolással, ugrálólabdázott, kitalált valami tűzoltós-bombás fantáziatörténetet és abban játszott, de néha elvolt a bébijátékokkal is. Gyöngyit dicséri, hogy itt is megkérdezte, mikor jövünk megint :) Regő is jól elvolt, nem igazán lóg ki a 15-16 hónaposak közül. 
Méretben semmiképpen, ügyességben azért látszik a különbség, de nem feltűnő. Mászott, sokszor felállt egyedül és sokat állt, egyet-egyet lépett is, jól elvolt a játékokkal és pont ugyanúgy kuncsorgott kajáért, mint a többiek :) Szóval nagyon jól éreztük magunkat, jó volt ez a kirándulás, program így a nyári szünet utolsó napján, amikor tudtuk, hogy másnap Marcinak is, nekem is kezdődik a korán kelés és a kicsit szigorúbb napirend. Köszönjük szépen Gyöngyinek!
Négy óra felé indultunk haza,  kicsit lassabban a szakadó esőben, mint máskor. Itthon gyorsan főztem egy kis vacsorát, Regő már elég nyűgös volt - a talin nagyon jól bírta, hogy délelőtt kettő helyett csak egy órát aludt, és a délutáni alvása is két óra helyett négykor kezdődhetett csak - hintáztattuk, miközben Marcival elkezdtünk tankönyveket csomagolni. Csak néhánnyal lettünk kész, de nem baj, ma még úgyse kellett, csak a rajzdobozt kellett vinni, ma folytatjuk a csomagolást. Reggel pedig elkezdődött a szokásos rutin - még bele kell rázódni - plusz ünneplőruha-vasalás és 12 fok, erős szél, ami nem szokványos szeptember elsején. Tavaly rövidujjús idő volt, és Péter az egyhetes Regőt tologatta az évnyitó alatt :) Most hamar eljöttünk, az évnyitót a folyosón rendezték, mert a tornaterem még felújítás alatt áll, Regővel elszaladtunk boltba, aztán gyorsan haza. Még jövök egy képpel a másodikas, ünneplős nagyfiamról, egy meg a piciről az anyjával:


2 megjegyzés: