Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

2010. október 27., szerda

Okosságok a védőnőtől

Az előző bejegyzésben csak Regő adatait írtam le, annak is csak egy részét, kimaradt, hogy a fejkörmérete 48 és a mellkasa 47 centi. Kicsit nyúlott ebben a hónapban, két centit nőtt, és a mellkasa egy centit összement :) Viszont a tegnapi védőnői látogatás alkalmával - mármint mi látogattuk meg Évát, a védőnőt - hosszan beszélgettünk, és több dolgot is meg tudtam kérdezni, ami érdekelt.
Az első, hogy jövő hónapban kapja az MMR (mumpsz, kanyaró, rubeola) oltást Regő. Ez egy elég kemény oltás, gyakoriak a mellékhatások, a felsorolt betegségek tünetei szoktak enyhébb formában kijönni az oltott gyerekeken. Marcinál szerencsére nem volt szinte semmi, talán csak egy kis nátha, hőemelkedés. Éva javasolt egy homeopátiás kúrát, amit egy-két héttel az oltás előtt kell elkezdeni, és két-három hónapig (gyakorlatilag a következő oltásig) tart. Ha valakit érdekel, leírom pontosan, a mellékhatások kivezetésére jó. Azt is megtudtam, hogy bár a hivatalos protokoll az lenne, hogy az MMR oltással együtt kapják a babák a Prevenart ( a pneumococcus elleni oltást) is, a mi doktornőnk nem adja be őket egyszerre, hiszen a Prevenar már ismétlő oltás, az ellen már van valamennyi védettség, és az MMR épp eléggé megviseli a gyerekeket magában is, így Regő 18 hónaposan fog két oltást kapni.
A másik, hogy rákérdeztem arra, hogy manapság mit javasolnak, milyen lábbelit hordjon a járó gyerek a szobában. Amikor Marci volt ekkora, a bokát tartó, kérges, rendes, kinti szandált javasolták, azt is hordott. Éva azt mondta, a mostani álláspont szerint jó a puhatalpú cipő is, nem kell a bokát tartani. Úgyhogy nálunk ez lesz, ebben a témában szívesen haladok az újabb álláspontokkal. Azóta máshonnan is megerősítettek ebben. Ennek kapcsán megkérdeztem azt is, amit szintén más anyáktól hallottam, hogy sok helyen van kötelező ortopédiai szűrés akkor, amikor a gyerek már biztosan jár. Nálunk nincs, csak ha észreveszik, hogy valami nem stimmel. Ezt se bánom, nem szívesen cipelem kórházba, orvosokhoz Regőt, ha nem muszáj, és bízom abban, hogy mi vagy a doktornőnk észrevenné a problémát. Ha lenne. De nincs :)

4 megjegyzés:

  1. Hasznos infók. A homeopátiás dologra kiváncsi lennék részletesen!
    A pneumot mi 12 hósan kaptuk, lehet, pont azért, amiért nálatok 18 hósan van :)

    VálaszTörlés
  2. Lehet :) Érdekes, hogy hányféleképpen variálják :)
    Homeopátia: Schüssler-sók:
    4-es: Kalium Chloratum
    11-es:Silicea
    ezeket az oltás előtt pár nappal, egy héttel elkezdeni naponta egyszer, felváltva adni a babának, tehát egyik nap egyiket, másik nap másikat, 2-3 hónapon át.

    VálaszTörlés
  3. Timi, miért adatjátok be a Prevenart?
    Homeoban van más kivezetés is, nem schüssler, hanem hagyományos.
    Gyönyörűek a fiúk!

    VálaszTörlés
  4. Köszi! Igen, hallottam én is más kivezetésről, nekünk ezt ajánlották, eddig is szedtünk Schüsslert, bevált. Prevenart igazából csak azért, mert rutinból adják már, mintha a protokoll része lenne, de semmi más nem kötelezőt nem adattam még be, illetve még a kullancsoltást fogom.

    VálaszTörlés