2011. április 21., csütörtök

Baleset

Hányszor hallottam, hogy valaki azt mondja, csak egy pillanatra fordult el... hányszor gondoltam, hogy ez csak másokkal fordulhat elő, hányszor sajnáltam szegény gyerekeket és szülőket, akiknek a gyerekeit baleset érte... Hát most megtörtént velünk is, és tényleg csak egy pillanat.
Tejet forraltam a mikróban, kivettem a bögrét, és tényleg csak egy pillanatra fordultam el... Regő nem is érte el igazán a bögrét, a következő pillanatban már kiáltottam is rá és toltam arrébb... nem voltam elég gyors, ráfröccsent a forró tej. Azonnal dugtam ruhástul a mosogató, majd a zuhany alá, aztán fújtam Firsttel, akkor már kipukkadt hólyag volt a kis mellkasán... Rohantunk a gyerekorvoshoz: másodfokú égési sérülés, csecsemőtenyérnyi folt a mellkasán. Kapott rá vizes borogatást, Cataflam cseppet fájdalomcsillapításra, Panthenolt, jégzselét hűtésre, Normolyt port és sok jótanácsot. Ekkor már rég nem sírt, csak addig, amíg én kezeltem otthon, illetve amíg a  borogatást rátették. A váróban már úgy szaladgált, mintha mi se történt volna. Itthon újra lekezeltük, kapott fájdalomcsillapítót is, és elaludt. Jókedvűen kelt délután, mintha mi se történt volna - a kép ekkor készült, a bodyja alatt a vastag Panthenol hab látszik. Ügyesen ivott sokat, megitta a neki adható maximális mennyiségű Normolytos teát, étvágya nem nagyon volt, szerencsére láza sem. Jókedvű is volt egészen kora estig, amikor már elfáradhatott, fájhatott is a sebe, és a kinti játék idejére rátett gézlap is zavarhatta. De kint úgy játszott, motorozott, labdázott, mint máskor, megnyugtató volt nézni. Este aztán már eltört a mécses, kapott megint fájdalomcsillapítót, a fürdést, élvezte, sokat szopizott, és újabb adag Panthenol habbal a kis mellkasán lefektettem. Édes kisbabám, gyógyuljon meg hamar!

6 megjegyzés:

 1. Mielőbbi jobbulást neki, és mielőbbi jobbulást a te lelkednek is! Ölelős smiley!

  VálaszTörlés
 2. Istenem! De jó, hogy nem történt nagyobb baj! Jobbulást neki!! :)

  VálaszTörlés
 3. Juj nagyon gyors jobbulást neked kis Regő.

  VálaszTörlés
 4. Mielőbbi teljes gyógyulást a kis sebesültnek!
  Viszont ha elfogadsz egy jótanácsot: felejtsd el a habot meg minden mást, viszont fújd firsttel félóránként-óránként a sebet. A fájdalmat is megszünteti és nyomtalanul gyógyul az égés.
  Tőlünk nyugatra a mentő- és tűzoltóautók alapfelszerelése a first, még vízzel való hűtés helyett is! Nem vicc, nagyon sokat tud a termék, barátnőm kislányát az oviban forrázták le, másodfokú égés nála is, az egész hasán, csak firsttel kezelték (az anyja nem tette rá a kórházban kapott dolgokat) és egyrészt a kislánynak nem is voltak komolyabb fájdalmai, másrészt ma már ha keresed, se találod meg az égés helyét.

  VálaszTörlés
 5. Köszi Gabka, van Firstünk, felváltva fújom vele és Panthenollal, hátha :)

  VálaszTörlés
 6. Regőnek hamar-hamar jobbulást, édes szívem... Milliószor pusziljuk, és küldjük a húsvéti nyulat!

  VálaszTörlés