Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

2010. június 28., hétfő

Keresztelő

Tegnap, június 27-én a sárszentmihályi református istentiszteleten megkereszteltük Regőt. Nagyon szép, szerény kis szertartás volt, nekem tetszett, hogy istentisztelet keretében volt, és hogy a reformátusoknál a közösség is nyilatkozik arról, hogy befogadja az újonnan kereszteltet. De ne szaladjunk ennyire előre :)
Szombaton nagy takarítás - főleg Péter részéről - és sütés-főzés volt, utóbbi főleg az én részemről, és elég szenvedve, betegesen, aznap még nagyon fájt a torkom, pénteken voltam orvosnál a gennyes mandulagyulladással. Fokhagymával tűzdelt, egyben sült pulykamellet sütöttem római tálban, kakukkfüves újkrumplit, rizibizit, vegyes salátát és cseresznyés-meggyes pitét. Aznap volt Marika néni születésnapja, neki sütöttem egy tortát is, így a keresztelőre már nem akartam még egyet.
Délután eljöttek a keresztszülők megbeszélni a részleteket, ők Attila és Anikó, barátaink, a kisfiuknak, Zalánnak Péter a keresztapja, és van még egy Marcival egyidős kislányuk, Anna.
Vasárnap aztán még folytattuk kicsit a takarítást, öltözködtünk, készülődtünk, és 11-re mentünk az istentiszteletre, illetve előtte a gyülekezet együtt énekel, arra is be lehetett menni. Néhány éneket ismertem is, Regőnek pedig nagyon tetszett a gitár, a fények, a zene, az ének. Amikor én is énekeltem, szinte áhítattal nézett rám :)
Virág, a lelkésznő nagyon szépen, személyre szólóan beszélt Regőről, a nevéről, ezt a beszédet később meg is kaptuk kinyomtatva egy emléklap kíséretében. Kaptunk még egy könyvet is tőle, Fiúk nevelése a címe. Később, a prédikáció alatt kimentünk a templomkertbe Regővel, mert bent már sikongatott, ásítozott is. Nem aludt el, úgyhogy az istentisztelet végén tudtunk közös fotót csinálni, ahol természetesen a fél cipő és zokni már lekerült a lábáról :)
Utána hazajöttünk, Regő lefeküdt aludni, szerencsére a többi gyerek zsivaja mellett is tudott két órát aludni. Mi addig megebédeltünk, a férfiak elvonultak Forma-1-et nézni, a gyerekekkel társasoztunk, kártyáztunk, Anikóval beszélgettünk, meg a kertben tomboltak, szóval nem volt egy formális ünneplés :) Jól éreztük magunkat.

Amikor Regő felébredt, Anna segítségével kapott uzsonnát, majd egy csomó ajándékot a keresztszüleitől: hordós építőt, pici kézbe való gumiautókat, egy törölközőt, egy iránytűt az élethez :) egy gravírozott fémbögrét, műanyag tálka-tányér készletet, és egy könyvet, amit inkább mi fogunk használni, de az ő és Marci javára: Budapest gyerekekkel a címe.
Négy-öt óra felé mentek el Attiláék, nagyon jól sikerült kis nap volt :)

3 megjegyzés: