Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

2010. szeptember 14., kedd

Regő apróságai

Az utóbbi pár bejegyzés szinte kizárólag Marciról szólt, hiszen most, az iskolakezdés kapcsán meg amúgy is vele történtek érdekes és fontos dolgok. De azért azt se szeretném, hogy Regőt bárki is elfelejtse :) szóval hoztam pár kis színes hírt.
Előkerült ma újra a járóka, aminek már azt hittem, befellegzett. Főleg tavasszal és nyár elején használtuk és főleg a kertben, amikor még nem lehetett Regőt a fűre tenni, mert nem volt olyan meleg. Aztán a lakásban főleg a konyha elbarikádozását szolgálta, bent nem is volt benne Regő. Nem is szerette meg... Ma viszont diót szedtünk és ajtó- és ablakkereteket ápoltam bútorápolóval kívülről, szép idő volt, de a fűre már nem mertem tenni őt, főleg, hogy már világgá menne a takaróról :) szóval amíg dolgoztam, addig ő járókázott:


Később bent játszottunk, és valamit megláthatott a játékosládája alján, mert oroszlánként vetette rá magát, és nem nyugodott, amíg meg nem találta. A következő képsor egy hosszas, több perces küzdelem kiragadott pillanatait ábrázolja:

A keresett és később diadalmasan előrántott tárgy egyébként egy kis műanyag golyó volt, aminek a belsejében valamilyen figura, azt hiszem, egy autó mozog és zörög, ha gurítják a golyót :)
Uzsonnára szőlőt evett életében először, félbevágva, magozva:

Szerette és ügyesen ette :)
A védőnő tanácsára a joghurt után bevezettük a kefirt, nagyon szereti és ügyesen eszi Regő. A kefirt nem hőkezelem, valahogy furcsának érezném, de nyersen sincs semmi baja tőle, nem bukik. Joghurtot azóta nem kapott nyersen, de főzelékben és/vagy kásában mindennap kap, szereti és így nem bukik. Majd később újra megpróbálom nyersen is, és nemsokára túrót is kóstoltatok vele.

Mostanában egyébként főleg apró ügyességekben fejlődik. Ma először a lábára tette a cipőt, tegnap betett egy síndarabot Marci vonatos dobozába, és rátette a tetejét. Kezdi tudni a dolgok helyét, funkcióját :) Három olyan szava van, amit határozottan és a helyén használ: apa (ap vagy apapapap, de volt már ténylegesen apa is) Bátor (Bát vagy Báp, a kutyánk, és minden más kutya is, vagy ha ugatást hall) és mama - egyértelműen a mamára. Anyát persze még nem mond :) Lépegetésben is egyre ügyesebb, a rekord 17 lépés volt, amit számoltam, de azóta is voltak már olyan hosszú sorozatok, amiket nem is számoltam, csak lestem. Majdnem keresztülszeli a nappalit - és a nappali nagy! :)

2 megjegyzés:

  1. Tündéri:) Olyan jó volt látni a játékkeresős mozzanatokat:) Igen, egyre ügyesednek.. Mindig elámulok,mennyire okosak. Rhea is segít öltözni, nyújtja a karját,ha kardigánt adok rá, a lábát ,ha cipőt adok rá, stb..fel akarja venni a cipőt,zoknit:)Az utcán meg le:)))
    És Regő milyen okos, a sapka a fején van:)) Ez nálunk max a küszöbig megy. Amint kilépünk, repül a sapka. Gratulálok! Tündéri, szép és okos kis (és nagy)fiad van:))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon cuki a játékkereső Regő :)

    VálaszTörlés